Eén van de eerste projecten die in de ijskast is gezet toen faillissement dreigde voor General Motors is de ontwikkeling van de Chevrolet Corvette C7. De nieuwe sportauto komt echter zeker weten en de geruchtenmachine over het model draait op volle toeren.

Via Saab-ingenieurs is naar buiten gekomen dat de nieuwe Chevrolet Corvette een middenmotor krijgt. Toen Saab nog behoorde tot het GM-concern was het de kraamkamer van nieuwe technologie.

Medewerkers van het Zweedse merk zijn toen bezig geweest met de ontwikkeling van een versnellingsbak die past op een in het midden geplaatste krachtbron.

De versnellingsbak van de nieuwe Corvette krijgt in elk geval een dubbele koppeling en is bestand tegen krachten tot 800 Nm. Dat is maar iets minder dan het maximale koppel van de ZR-1, de huidige topper van de Corvette reeks.

Een opvallend gegeven omdat van de nieuwe Corvette aanvankelijk is gezegd dat hij minder krachtig wordt dan het huidige model – dat betekent overigens niet dat hij ook minder snel zal zijn.

V8

Het Amerikaanse Autoweek weet al te melden dat Chevrolet werkt aan een dubbelgeblazen V6 die zeker ook een plek krijgt in de nieuwe Corvette. Daarnaast komt er een V8 beschikbaar van een nieuwe generatie. Chevrolet zou de nieuwe Corvette graag in 2013 presenteren, dan bestaat het model zestig jaar. Het is maar de vraag of die deadline gehaald wordt.

Als de nieuwe Corvette werkelijk in 2013 wordt geïntroduceerd, zal dat zeker in de tweede helft van dat jaar zijn, wat betekent dat de eerste C7’s het predikaat modeljaar 2014 meekrijgen.