Daar is ie weer, de witte Mercedes C-klasse Estate met camouflagemateriaal. Vorige week nog door een AutoWeek-lezer gezien in een parkeergarage van een hotel aan het Gardameer, nu komt onze vaste spionagefotograaf met beelden van de testauto.

Carl Timmermans stuurde ons vorige week al beelden van zijn fotosessie in de parkeerkelder van zijn hotel aan het Gardameer. Daar was deze C-klasse Estate ook al op te zien. De C-Estate op deze foto’s wordt bij de fabriek naar buiten gereden, met een C-klasse Coupé (foto 6) in zijn kielzog. Die is uiteraard ook nog gecamoufleerd.

Op de foto’s is goed zichtbaar dat de C-klasse nieuwe koplampen krijgt, die aan de bovenkant wat frivoler van vorm worden. Onze collega’s van AutoBild lieten vorig jaar al een computerillustratie zien van de nieuwe neus voor de C-klasse.

Facelift

Mercedes-Benz zwijgt nog in alle toonaarden over de wijzigingen voor de facelift. We kregen al een verontwaardigde mail van een lezer die bij zijn Mercedes-dealer naar binnen was gestapt voor de gefacelifte C-klasse, maar daar wisten ze nog van niets.

Logisch, merken houden nieuws over facelifts doorgaans zo lang mogelijk onder de pet.

Er moeten immers nog exemplaren van de huidige versie worden verkocht. We verwachten de gewijzigde C-klasse niet voor 2011 in de showrooms.