AMSTERDAM - Met de komst van de Evoque is het programma van Range Rover nog niet compleet. Er wordt nog een nieuw model van het submerk van Land Rover gepland.

Land Rover en Jaguar hebben met het Indiase Tata een ambitieuze nieuwe baas. Er zijn genoeg ideeën voor nieuwe modellen voor de twee merken en ook Range Rover, het luxe submerk van Land Rover, ontkomt niet aan de vernieuwingsdrift.

Na de komst van de Range Rover Evoque komt er nog een nieuw model in het programma. Dat weet het Engelse Autocar te melden.

De nieuweling moet passen tussen de kleine Evoque en de Range Rover Sport. Volgens de eerste geruchten moet de auto een zevenzits ‘lifestyle’ auto worden. Goede kans dat dit dus een auto wordt in de geest van de Mercedes R-klasse en de komende V70F van Volvo.

De auto is rijkelijk voorzien van Land Rover-techniek en zal het merk helpen de CO2-uitstoot te verlagen. Over wanneer de nieuwe Range Rover telg komt, is nog niets bekend. "Land Rover moet dit nieuwe model nog helemaal definiëren," aldus de Britten.