Twee lezers van AutoWeek spotten onafhankelijk van elkaar de nieuwe Renault Dezir concept car in de straten van Parijs. Daar is hij op weg naar een sterrenstatus.

Dat is nog eens een primeur! Nog niemand heeft de Renault Dezir concept car, die in oktober debuteert op de Autosalon van Parijs, in levenden lijve gezien. Tot nu toe hebben we het moeten doen met een paar statische foto’s. Olav Bloebaum, Jan David Hanrath en Laurens Hessing, kwamen het studiemodel onafhankelijk van elkaar in Parijs tegen en delen hun foto’s met ons.

Olav kwam de elektrische sportauto tegen vlak bij de Eiffeltoren, waar hij zomaar tussen het andere verkeer door reed. Filmploegen heeft hij niet gezien, en dat maakte het tafereel des te futuristischer. Zijn foto’s zien er uit alsof ze tien jaar in de toekomst zijn genomen – de Dezir is immers het startschot van de nieuwe ontwerplijn van Renault. Jan David Hanrath zag het studiemodel door een smal straatje rijden.

Op de foto’s van Laurens komt de aap uit de mouw. Hij knipte de auto middenin een fimset, waar de Dezir op weg is naar een sterrenstatus. Ongetwijfeld komen we het resultaat van deze filmdag nog wel eens tegen op deze website, als Renault videomateriaal van de nieuwe concept vrijgeeft. “Wel een gaaf gezicht trouwens om een auto zonder enig geluid weg te zien accelereren!” meldt Laurens. Wen er maar aan, want het heeft er alle schijn van dat we in de nabije toekomst – en helemaal bij Renault – vaker van dit soort elektrische zoemers op de straten zullen tegenkomen.