Vitaly Kononov heeft met een heel opmerkelijk autoconcept ontwerpwedstrijd Roaming Rome gewonnen. Zijn ‘Rolling Stone’ bestaat uit een ronde wagen, met LED-afbeeldingen op de vleugels en een joystick-bediening.

‘Ons doel is om innovatieve producten te ontwerpen en te creëren’, is te lezen op de website van de internationale designcompetitie Roaming Rome. Elk jaar behandelt de wedstrijdleiding een thema en ditmaal was dat ‘bewegend design’.

Eén groot wiel

Vitaly Kononov behaalde de eerste plaats met een zeer futuristisch ontwerp. Afbeeldingen van zijn concept tonen een auto die lijkt te bestaan uit slechts één groot wiel. Binnen dit ronde exterieur bevindt zich de bestuurderscabine.

Dit ontwerp zou volgens Kononov mogelijk zijn, omdat toekomstige wagens geen ruimte aan een benzinemotor maar slechts aan batterijen en een elektrische aandrijflijn moeten bieden.

Gepersonaliseerde auto

Het ronde exterieur, dat tijdens het rijden stabiel gehouden wordt door twee kleine zijwieltjes, heeft ook een ander eigenaardig karakter.

De zijkanten bestaan uit LED-videoschermen, die van alles zouden kunnen afbeelden: van persoonlijke foto’s tot iemands favoriete video. Verder bevat de concept car geen stuur, maar een joystick.

Eenmanswagen

De auto van Kononov is geen gezinswagen: het biedt slechts een plaats aan de bestuurder. Daardoor zou er volgens de ontwerper wel genoeg bergruimte overblijven. Binnen het interieur is verder ruimte gecreëerd voor een LED-cherm, dat videobeelden toont van een camera die op de wagen geïnstalleerd is.

Kononov krijgt 5000 euro voor zijn winnende ontwerp.