Opel biedt in Duitsland en Engeland een levenslange garantie aan kopers van een nieuwe Opel of Vauxhall. Als de auto van eigenaar wisselt, vervalt de garantie.

Vanochtend meldden we nog dat Opel plannen heeft om een levenslange garantie te bieden aan kopers van een nieuwe auto van dat merk. Nu al, is het nieuws concreet geworden.

De levenslange garantie, geldt voorlopig alleen voor Opels in Duitsland en Vauxhalls in Groot-Brittannië en geldt met ingang van 1 augustus. Het is van toepassing op alle modellen. De garantie vervalt als de auto overgaat naar een nieuwe eigenaar of wanneer er 100.000 kilometer op de teller staat.

Initiatief

“Op die markten wordt eerst bekeken hoe dit initiatief aanslaat. Daarna wordt bekeken of het ook in andere landen wordt ingevoerd,” aldus de Nederlandse woordvoerder van het merk. De termijn waarop dit zou moeten gebeuren, is echter onbekend.

De garantie geldt voor de aandrijflijn, de besturing, het remsysteem en de elektronica. Om de garantie te behouden, moet het onderhoud van de auto volgens de voorschriften bij de officiële dealer worden gedaan.

Ook komt er een mogelijkheid voor de tweede eigenaar van een Opel of Vauxhall om de garantie over te kopen.