Lamborghini-baas Stephan Winkelmann ziet brood in een vierdeurs model.

De Lamborghini Estoque concept car is inmiddels al weer bijna twee jaar oud. Het avontuur van het vierdeurs studiemodel eindigde na een welles-nietes-discussie met de boodschap dat het project in de ijskast is gezet.

Tegenover persbureau Bloomberg verklaart Lamborghini’s hoogste baas Stephan Winkelmann nogmaals dat een vierdeurs model een heel haalbare kaart is. Daarmee wakkert hij het vuurtje over productie van de Estoque weer aan.

“Een derde modellijn moet een flinke stap in productieaantallen kunnen brengen. Maar een concreet plan of een beslissing over een derde model is er nog niet.” Op het moment werken bij Lamborghini in Sant’Agata Bolognese zo’n achthonderd mensen.

Concurrentie

Met een vierdeurs Lamborghini zou het merk de concurrentie aan kunnen gaan met de Maserati Quattroporte, Aston Martin Rapide maar ook met de Porsche Panamera.

En dat is juist waar de schoen wringt: Porsche wordt namelijk ook onderdeel van de Volkswagen Groep. Een vierdeurs Lambo zou dus akelig in het vaarwater van de Panamera zitten.

Wanneer er een vierzits Lamborghini komt, zou dat de geestelijke opvolger zijn van de Espada, een vierzits coupé die tot 1978 werd gebouwd.