AMSTERDAM - Citroën heeft de prijs vrijgegeven van de elektrische C-Zero. Het is nog steeds geen koopje, maar wel een stuk voordeliger dan de prijs die aanvankelijk werd genoemd.

De Citroën C-Zero heeft een prijs van 29.550 euro. Dat is een flinke investering voor een 3,48 meter lang stadsautootje, die 130 km/u kan en een actieradius heeft van 130 kilometer ‘zonder ingeschakelde verbruikers’,  meldt Citroën daarbij. Over de elektrische auto wordt ook nog eens geen BPM gerekend.

Na de aanschaf, kan het besparen echter beginnen. Zo wordt er over elektrische auto’s geen wegenbelasting of bijtelling betaald. Daarnaast zijn er verschillende andere gunstige regelingen voor elektrische auto’s.

Wie in Amsterdam woont, krijgt bijvoorbeeld gratis een laadpaal geplaatst en twee jaar gratis elektriciteit. Ook wordt de helft van het verschil tussen de prijs van een conventionele auto en een elektrische auto vergoed.

Garantie

Op de lithium ion-accu van de C-Zero zit vijf jaar of 50.000 kilometer garantie. De C-Zero is er in één uitrustingsniveau met onder meer een handmatige airco, een lederen stuurwiel en een audio-systeem met mp3-mogelijkheid. Metallic lak en een navigatiesysteem zijn de enige opties die te koop zijn op dit model.