Behalve de merknaam is er natuurlijk helemaal niets Amerikaans aan de Chevrolet Spark. Dus heeft Chevrolet er zelf maar een draai aangegeven met de Woody Wagon.

Chevrolet presenteert de Spark Woody Wagon. Dat is er eentje die valt onder de competitie ‘Young? Creative? Chevrolet!’ waarvoor een aantal kunstzinnige Sparks is gemaakt.

De Woody Wagon is natuurlijk een eerbetoon aan de Woody’s uit de jaren ’50 en ’60: de enorme stationwagens waarmee de surfende jeugd zich destijds vervoerde.

Daarbij was de zijkant voorzien van houten beplating. Dat soort auto’s is inmiddels al lang uit de mode. Niet in de laatste plaats door het ingewikkelde en dure productieproces.

Project

De Woody Wagon is een project van de Engelse Chevrolet-importeur. Hij is voor het eerst getoond in Cornwall bij het jaarlijkse Boardmasters surf-, skate- en muziekfestival. Het hedendaagse hout van de Spark is niets meer of minder dan folie. De surfuitrusting op het dak is afkomstig van een fabrikant uit Cornwall.

De finale van ‘Young? Creative? Chevrolet!’, is aan de vooravond van de Autosalon van Parijs. Dan worden Sparks getoond die zijn opgetuigd als gigantische DJ-tafel, een WTCC-auto en eentje die is aangekleed door een modeontwerper. Verder komt er later deze maand nog een laatste kunstzinnige Spark uit.