Bij Quattro GmbH willen ze ook wel een keer een hot hatch brengen. De Audi RS3 wordt de eerste, en de komst van die ultrasnelle A3 is nabij. Dit zijn de meest recente foto’s van een definitief exemplaar. We verwachten de 340 pk sterke RS3 op de Salon van Parijs te kunnen bekijken.

Op deze afbeeldingen is de definitieve voorbumper te zien. Daarin zit veel ‘gaas’ verwerkt en de enorme openingen in het front geven de RS3 een aanzien in de stijl van de TT RS.

Met dat product deelt de RS3 de aandrijflijn: een 2.5 turbo vijfcilinder met 340 pk en 450 Nm. Daarmee knalt de TT RS in 4,6 seconden van 0 naar 100. De RS3 zal naar verwachting eveneens onder de 5 seconden duiken. 

Sportback

Overigens komt de RS3 in een gelimiteerde oplage. Daarbij is de auto in de anderhalf jaar dat –ie nu langskomt louter als Sportback gesignaleerd. De testauto’s reden altijd met S3-logo op de grille, ook dit zwarte exemplaar is daarmee getooid.

Dat er mannen van Quattro GmbH aan het werk zijn verraadt het kenteken: HN staat voor Heilbronn/Neckar, auto’s uit Neckarsulm, waar de Audi-dochter gevestigd is, hebben dat op de nummerplaat.