Honda wil in de toekomst in elk model hybride-techniek aanbieden. Dan moet je wel bij de tijd blijven. Daarom test Honda een nieuw systeem, dat onder meer in de volgende Civic wordt geplaatst.

Onder de huid van de huidige Honda Civic wordt door de Japanners een nieuw hybride-systeem getest. Raoul Ursum kwam bij de grens van Duitsland en België twee van deze prototypes tegen, die op weg zijn naar Offenbach, waar het testcentrum van de Europese tak van Honda zit.

In deze auto’s wordt het nieuwe hybridesysteem getest. Die moet krachtiger worden dan het huidige IMA-systeem. Bovendien wordt het een stuk compacter en wordt lithium ion-techniek toegepast. Waarschijnlijk verlaat Honda het systeem dat de benzinemotor altijd meedraait met de elektromotor. Anderen die deze auto’s hebben gespot, melden dat de proto’s in volledige stilte wegreden bij het verkeerslicht. Dat zou betekenen dat het nieuwe hybridesysteem van Honda ook louter op elektrokracht kan rijden, zoals de Toyota Prius.

We weten in elk geval wel zeker dat bij de volgende generatie Civic, de hybrid niet voorbehouden blijft aan de buitenissige sedan. Ook de hatchbacks zullen van die techniek worden voorzien. In 2012 moet de nieuwe Civic op de markt verschijnen – ook van dit model hebben we al testauto’s gespot.