Opel trekt op de Salon van Parijs het doek van de nieuwe Astra GTC. De driedeursversie van de nieuwe Astra is de laatste tijd vaak gesignaleerd in camouflagetrim. Overigens is het nog een conceptcar die in de Franse hoofdstad staat, hij luistert naar de naam GTC Paris.

Er is slechts een foto van een doek met de aanduiding GTC Paris. Maar hoe de nieuwe Astra GTC eruit komt te zien is al goed te voorspellen aan de hand van de spionagefoto’s van de laatste tijd. De vorige Astra GTC debuteerde als productiemodel op de Salon van Parijs in 2004. De komende editie vindt begin oktober plaats.

Overigens gaat de meeste aandacht op de Opel-stand uit naar de nieuwe Astra Sports Tourer. Die beleeft zijn debuut op de show.

In de groene hoek van de Opel-expositie worden de nieuwste Ecoflex-modellen onder de aandacht gebracht. De Corsa Ecoflex is een 1.3 CDTI met 95 pk en een CO2-uitstoot van 95 gram per kilometer. Goed voor wegenbelastingvrij rijden en 14 procent bijtelling bij zakelijk gebruik. Er debuteert ook een Agila 1.2 Ecoflex met 94 pk sterke benzinemotor, start-/stoptechniek en een CO2-uitstoot van 116 gram per kilometer.