De Mercedes SL is een van de vele nieuwe modellen die wordt klaargestoomd door de testrijders van het merk. Gisteren lukte het onze spionagefotograaf foto’s te maken van het interieur van de nieuwe SL.

Terwijl de testrijders stilstonden nabij Death Valley, waar de SL hittetests ondergaat, kon de fotograaf de eerste foto’s van het dashboard maken. Het eerste wat opvalt zijn de ventilatieroosters in de stijl van de SLS AMG. Met de Vleugeldeur zal de SL nog meer verwantschap tonen. Naar verwachting krijgt de nieuwe roadster ook een front dat geïnspireerd is door de neus van de SLS.

De nieuwe SL komt pas in 2012, en dat betekent dat de huidige generatie ruim 11 jaar meegegaan is. Overigens kan de huidige die termijn van anderhalf jaar met gemak volmaken, in 2008 kreeg hij nog een facelift. In de nieuwe SL verwachten we onder meer de nieuwe, direct ingespoten generatie V6-motoren, uiteraard staat er een 500 op stapel met V8 en de V12 zal ook van de partij zijn. De AMG’s volgen de S- en de CL-klasse en dat betekent een 5.5 biturbo V8 met 544 of 571 pk voor de 63 AMG en een 630 pk sterke V12 biturbo voor de 65 AMG.

Het testwerk in de zinderende hitte in de VS volgt na sessies in de ijzige kou en het testen op de Nordschleife.