Wegenbelastingvrij rijden in het B-segment betekent dat je of een diesel of een hybride (Honda Insight) moet nemen. Daar komt in juni 2011 echter verandering in, met de komst van de nieuwe Nissan Micra met geblazen driecilinder benzinemotor. Die heeft een CO2-uitstoot van 95 gram.

In oktober staat de nieuwe Nissan Micra in de Nederlandse showrooms. Die is dan leverbaar met een 1.2 driecilinder met 79 pk, goed voor een CO2-uitstoot van 115 gram per kilometer. Die komt niet in aanmerking voor fiscale voordelen.

Dat geldt wel voor de 1.2 driepits turbo die in juni 2011 op de markt komt. De lage CO2-uitstoot van 95 gram bezorgt ‘m de voordelen op benzine-auto’s die minder dan 110 gram CO2 uitstoten.

Opkomst

Dat zijn of modellen in het A-segment, of hybrides. Daarnaast zijn nu de wegenbelastingvrije diesels sterk in opkomst zoals de VW Polo Bluemotion en de Fiat Punto Evo Multijet 85.

De Nissan Micra met de 98 pk sterke benzinemotor is de eerste B-segmenter die het zonder aangepaste diesel of hybride-aandrijflijn lukt om onder de 110 gram te komen.

Eind september gaan we rijden met de geheel nieuwe Nissan Micra.