De huidige X-Trail is inmiddels alweer drie jaar op de markt. Hoogste tijd om hem van een wat frisser uiterlijk te voorzien en onderhuids te verjongen.

Zelfs robuuste terreinbeulen ontkomen niet aan een schoonheidsbehandeling van tijd tot tijd. De Nissan X-Trail is nu aan de beurt voor zo’n cosmetische kuur en Nissan greep gelijk de gelegenheid aan om het model onderhuids weer helemaal bij de tijd te brengen.

Aan de buitenzijde verandert vooral de voorkant, waar nieuwe koplampen, een dikker aangezette bumperpartij en een licht gewijzigde grille de tand des tijds weer een paar jaar moeten kunnen afhouden.

Ook de achterlichten zijn iets anders vormgegeven en voorzien van, jawel daar zijn ze weer, LED-lichten. Ook de wielen zijn gewijzigd, en zijn nu iets breder dan voorheen, waardoor ook de wielkasten in formaat groeiden.

Boordcomputer

Binnenin belooft Nissan ons betere materialen en nieuwe kleuren voor een aangenamere sfeer.

Bovendien wordt de terreinauto voorzien van een nieuwe boordcomputer met schakelindicator en kunnen X-Trail-rijders zonder navigatiesysteem in de toekomst ook een achteruitrijcamera bestellen, die projecteert via de achteruitkijkspiegel. 

Lage weerstand

Verder zorgt Nissan ervoor dat de dieselmotor voortaan aan de Euro 5 norm voldoet. Hiervoor is het inspuitsysteem aangepast, zijn de verhoudingen van de versnellingsbak aangepast en zijn banden met een lage rolweerstand beschikbaar.

Volgens het Duitse persbericht wordt de vernieuwde X-Trail daar per september beschikbaar. Naar verwachting staat -ie rond die tijd ook bij de Nederlandse dealers.