De Amerikanen kunnen de beroemde Plymouth Superbird maar niet vergeten. Vandaar dat er voor de Challenger een ombouwset wordt verkocht zodat die als twee druppels water gaat lijken op die beroemdheid uit 1970.

Vorig jaar ontstond bij de Amerikaanse tuner HPP het idee om een Dodge Challenger om te gaan bouwen met een Superbird-uiterlijk.

Op de Sema tuningbeurs in Los Angeles is vorig jaar de auto gepresenteerd. Nu kan HPP aan de ombouw beginnen. De wijzigingen aan de carrosserie kosten 16.395 dollar en omvatten een nieuw front met klapkoplampen, een aluminium motorkap, de achtervleugel en nieuwe achterlichten.

Het interieur krijgt voor die prijs een nieuw instrumentarium, een nieuwe pookknop en vloermatten. Daarnaast is er natuurlijk een uitgebreide optielijst waar onder meer ‘custom painting’ op staan en een gepersonaliseerd interieur.

Superchargers

De 6,1-liter Hemi V8 kan worden voorzien van drie verschillende superchargers en het vermogen kan oplopen tot 600 pk.

Verder kan worden gekozen voor aangepaste vering en een speciaal uitlaatsysteem. Wie zijn Challenger bij HPP zo compleet mogelijk als Superbird aankleedt, is in totaal 41.461 dollar lichter.

Overtreffende trap

De originele Plymouth Superbird is alleen gebouwd in 1970 in een oplage van 1.920 stuks. In de basis was het een Satellite. De snellere versie daarvan heette Road Runner en de Superbird is daar weer de overtreffende trap van.

In 2001 verdween Plymouth, dat toen eigendom was van Chrysler. De Dodge Challenger is op zijn beurt weer een product van de Chrysler Group, en zo blijft de stamboom in stand.