De gefacelifte Mini is definitief los. Eerder meldden we al enkele basisprijzen, nu kunnen we u meer vertellen over de andere delen van de prijslijst en de specificaties.

De basisversie is de Mini One 55 kW Minimalist, die 18.495 euro kost. De Mini Cooper Salt heeft een basisprijs van 23.385 euro.

Wie de 184 pk sterke Mini Cooper S Salt begeert, moet minimaal 29.280 euro op de toonbank leggen. Alle prijzen van de gefacelifte Mini vindt u volgende week op Carbase.

iPhone-aansluitingen

De vernieuwde Mini heeft een andere voorbumper, andere koplampen, nieuwe knipperlichten en led-achterlichten. Binnenin zijn er nieuwe bekledingsstoffen, de bediening voor de audio en de airco ging op de schop, en de audio wordt uitgebreid met AUX- en (tegen meerprijs) USB, Bluetooth en iPhone-aansluitingen.

Er zijn diverse pakketten leverbaar. Het Wired pack biedt een Business navigatiesysteem, Bluetooth, MINI Connected (het iPhone-pakket) en Voice control. Het City Pack bestaat uit een automatisch dimmende binnenspiegel, verwarmde en elektrisch inklapbare buitenspiegels, regen- en lichtsensor en een alarm. Het Lighthouse pack omvat adaptieve bochtverlichting, bi-xenon koplampen en regen- en lichtsensoren.

Wie meer sportiviteit wil, gaat voor het Red Hot pack. Dat omvat een Sport knop, bi-xenon koplampen, een dakspoiler, een sportonderstel, en 16-inch lichtmetaal (One, Cooper). De Cooper S krijgt met het Red Hot pack 17-inch wielen mee.