De Hyundai i30 is al weer een aardig eindje op weg in zijn levenscyclus, dus wordt het tijd voor een facelift. Lichte aanpassingen zijn genoeg om de middenklasser klaar te maken voor de rest van zijn leven.

Hyundai toont de gewijzigde i30. De opvallendste wijzigingen zitten aan de voorzijde, waar de nieuwe grille en grotere luchtinlaten het meest in het oog springen. Ze zijn geïnspireerd op de vormgeving van de onlangs geïntroduceerde iX35.

De nieuwe neus maakt de i30 drie centimeter langer. Aan de achterzijde zijn er een nieuwe bumper en wielkasten. Bovendien is de auto gemakkelijk herkenbaar door de richtingaanwijzers in de buitenspiegels.

Grootste wijziging op technisch gebied is dat alle i30’s voortaan zijn voorzien van een start/stop-systeem. Dat mag echter niet baten voor de bijtelling. Die blijft in het gunstigste geval steken op twintig procent; een ‘veertien procents’-auto wordt de i30 dus niet.

Uitrusting

De vernieuwde i30 wordt leverbaar in september. De garantieperiode wordt verlengd van drie naar vijf jaar – net als bij de iX35. Verder belooft Hyundai een rijkere uitrusting.

Details daarover worden in een later stadium bekend gemaakt. In totaal zijn er al 600.000 i30’s verkocht. In Nederland hebben zevenduizend stuks een eigenaar gevonden.