Bij Porsche is het hoge woord er uit: de 918 Spyder gaat in productie. Over enige jaren staat er weer een supersportauto in de catalogus bij Porsche. De Raad van Toezicht heeft vandaag besloten dat de 918 Spyder wordt klaar gestoomd voor productie.

We zagen de concept car van de 918 voor het eerst in maart van dit jaar op de Autosalon van Genève.

Toen werd aangekondigd dat de auto in productie zou gaan, als er zich duizend gegadigden zouden melden. Naar verluidt heeft Porsche inmiddels een dubbel aantal potentiële kopers gevonden.

Opvolger

De 918 Spyder wordt gezien als opvolger van de Carrera GT en staat dus bovenaan in het programma. Bijzonder aan het nieuwe model is de plug in-hybride techniek.

Bij de verbruiksmeting haalt de 918 daarmee een gemiddelde benzineconsumptie van drie liter op 100 km. Dat staat gelijk aan een CO2-uitstoot van 70 gr/km.

Volledig elektrisch

In de praktijk kan er op lage snelheden een beperkte afstand volledig elektrisch worden gereden. Als er gesport mag worden, springt er een 500 pk sterke V8 bij.

Porsche weet al te melden dat de 918 in Weissach wordt ontwikkeld en in Zuffenhausen zal worden gebouwd. Verder details over de productie, zoals de oplage waarin de auto wordt gebouwd en wanneer het project klaar moet zijn, meldt Porsche in een later stadium.