Mercedes laat er geen twijfel over bestaan dat ook taxibedrijven moeten worden verleid door de nieuwe B-klasse. Hij wordt zelfs gecamoufleerd getest met taxipakket.

Mercedes is druk aan het testen met de B-klasse. Van vakantievierde lezers komen vrijwel dagelijks foto’s binnen van prototypes, die nog altijd dik gecamoufleerd rondrijden.

Dit is een wel heel bijzonder exemplaar. Een testauto die al is uitgemonsterd als taxi, hebben we nog nooit eerder gezien.

B-klasse

Mercedes laat hiermee meteen zien wat voor ambitie de nieuwe B-klasse heeft. Wie goed oplet, ziet ook het huidige model al vaak als taxi rondrijden. Door zijn riante ruimte achterin, is hij daar uitermate geschikt voor.

In de toekomst zal de nieuwe B dus nadrukkelijk worden geprofileerd als alternatief voor de E-klasse, die tot op de dag van vandaag de populairste taxi is.

Concurrent

We verwachten de nieuwe B-klasse volgend jaar op de markt. Dan wordt hij duidelijker gescheiden van de A-klasse, die waarschijnlijk een jaar later op de markt verschijnt.

Die verliest zijn hoge bouw en wordt een concurrent in de klasse van 1-serie, A3, C30 en Giulietta. De B-klasse behoudt zijn mpv-karakter.