De Continental-reeks van Bentley heeft het merk de laatste jaren tot grote hoogten gestuwd. Je zou bijna vergeten dat het model al weer stamt uit 2002. En zelfs Bentley ontkomt niet aan een aardse zaak zoals een facelift van een model.

Bentley is bezig met de laatste loodjes voor de vernieuwde Continental GT. Als het goed is, laat de auto in oktober voor het eerst zijn nieuwe gezicht zijn op de Autosalon van Parijs.

Da’s precies acht jaar na de onthulling van het huidige model. In de loop van 2011 komt de gefacelifte Continental dan op de markt.

Understated

De mooie ‘understated’ vorm van de coupé blijft intact. Wat wel in het oog springt is de voorzijde, die voortaan meer in de Mulsanne-stijl valt. Natuurlijk valt ook Bentley voor de trend van led-dagrijverlichting. Ook aan de achterzijde zijn nieuwe lichtunits. Daar is tevens een opnieuw vormgegeven bumper te zien.

De verwachting is dat de kopers in het vervolg nóg meer keuze hebben om het interieur naar eigen smaak aan te kleden. Onder de motorkap mag de machtige W12 blijven. Die wordt net als bij de nieuwe A8 vergroot tot 6,3-liter en krijgt ook wat meer pk’s dan de huidige 560 stuks. De krachtbron wordt gekoppeld aan een achttraps automaat – twee verzetten meer dan momenteel en vierwielaandrijving.