Toyota krijgt het toch voor elkaar om de langverwachte FR-S sportauto op tijd klaar te hebben. In november van het volgende jaar moet hij er zijn.

Toyota is bezig om de FT-86 concept car om te vormen tot productiemodel. Onlangs was er het nieuws dat de ontwikkeling van die auto, waarvan ook een Subaru-variant wordt gemaakt, was vertraagd.

Pas in 2013 zou het nieuwe model komen. Het feit dat de opkrabbelende markt nog niet toe was aan een sportauto, was de reden van het uitstel.

Het Amerikaanse 7Tune heeft echter van de Sports Vehicle Management-afdeling van Toyota gehoord dat de ontwikkeling van de auto gewoon op schema ligt. Dat betekent dat we hem al in november 2011 kunnen verwachten. Als prijs wordt 29.000 dollar genoemd – het zelfde als in de VS een heel dikke Mini kost.

Vorm

De Japanners melden verder dat het ontwerp ten opzichte van de concept car nauwelijks wijzigt – al worden de allerscherpste kantjes er wel vanaf gehaald. De algemene vorm van de auto zal dus niet wijzigen.

Verder is bekend dat er geen hybride-variant van zal verschijnen. Wellicht komt er in de toekomst een grotere sportauto van Toyota die wel deze techniek aan boord heeft.

Eerder werd al bekend dat de FR-S wordt voorzien van een Subaru-boxer die waarschijnlijk turbogeblazen is. Verder wordt het coupeetje voorzien van achterwielaandrijving. Het is nog onduidelijk of de FR-S naar Europa komt. De Subaru krijgt hier waarschijnlijk voorrang.