Wie denkt dat de New Compact Coupé Concept in januari puur een opwarmertje voor de nieuwe Jetta was, lijkt het mis te hebben. Volkswagen heeft namelijk ontwerpschetsen van een Jetta Coupé bij het patentbureau ingediend.

De coupé wijkt qua lijnenspel weinig af van de New Compact Coupé Concept, die we in januari op de North American International Auto Show zagen.

Dat de auto juist daar werd onthuld, is geen toeval: de Jetta is vooral op de Amerikaanse markt erg belangrijk.

De Verenigde Staten moet ook bij een eventuele introductie van een coupé voor het grootste deel van de verkopen zorgen.

Motorpaletten

Bij de Jetta Sedan kennen de Amerikaanse en Europese versies behoorlijk afwijkende motorpaletten. Het gamma begint in de Verenigde Staten met een 115 pk sterke benzinemotor. Welke inhoud die heeft is nog niet bekend gemaakt.

Dan is er nog de 2.5 vijfpitter met 170 pk en de 2.0 TSI met 200 pk kennen wij ook. Dieselen kan in de VS met de 2.0 TDI Clean Diesel met 140 pk.

Bluemotion

Onze Jetta krijgt de 1.2 TSI met 105 pk, de 122 pk sterke 1.4 TSI, de 1.4 TSI twincharger met 160 pk en de 2.0 TSI levert in de nieuwe Jetta nog ouderwets 200 pk. Dieselen kan met de 1.6 TDI van 105 pk en de 2.0 TDI van 170 pk.

De lichtste benzine- en dieselmotor zijn voorzien van het Bluemotion Technologies-pakket. Start-/stoptechniek en regeneratie van remenergie zorgen voor een laag verbruik.

Als de Jetta Coupé definitief het groene licht heeft gekregen, laat de auto nog wel even op zich wachten. We verwachten een introductie rond de jaarwisseling 2011/2012.