Bij grote auto’s is de meeste winst te halen met hybridetechnologie, maar dat weerhoudt BMW er niet van om ook bij Mini aan een alternatieve aandrijflijn te werken.

Het merk doet er niet al te moeilijk over: grote stickers aan weerszijden van deze Countryman laten voorbijgangers zien dat dit niet zo maar een Mini is.

Dergelijke stickers zijn overigens gemeengoed op hybride testauto’s. In het geval van een ongeval moet de brandweer immers weten dat er zich gevaarlijke kabels op bepaalde plekken bevinden.

Techniek

We zien verder een nieuwe voorbumper met grote luchtinlaten en een uitlaatsysteem dat eindigt achter de deur van de bestuurder. De techniek van deze hybride is helaas nog een groot vraagteken.

De luchthapper op de motorkap zou erop kunnen duiden dat dit een Cooper S met hybride technologie is. In dat geval moet een vermogen van 200 pk tot de mogelijkheden behoren.

Mini is ook druk aan het testen met de geheel elektrische Mini E. In Amerika rijdt een grote testvloot van die auto’s rond en onlangs zette de Mini E een scherpe tijd neer op de fameuze Nordschleife. Wanneer we de hybride Mini kunnen verwachten, is nog onbekend.