AMSTERDAM - Nog een paar maandjes wachten voordat het doek officieel van de tweede generatie Mercedes CLS wordt getrokken. Hij rijdt al vrijwel ongecamoufleerd rond in de buurt van het testcentrum van Mercedes-Benz.

De nieuwe Mercedes-Benz CLS hebben onze fotografen al vaker op de kiek gehad. Maar zo weinig verhullend als nu, heeft hij nog niet rondgereden.

Je kijkt gemakkelijk door de laatste plakken camouflage heen en de vormgeving van de nieuwe vierdeurs coupé wordt duidelijk zichtbaar. En we moeten zeggen: het is een geslaagd model geworden. Al weten we nog niet zeker of we ‘m in het rood gaan bestellen.

Autosalon Parijs

Op de Autosalon van Parijs, die begin oktober zijn poorten opent, beleeft de nieuwe Mercedes zijn wereldpremière. Het testteam is dus bezig met de laatste loodjes.

De nieuwe CLS treedt precies in de voetsporen van het huidige model. Dat betekent dat hij tussen de E- en de S wordt gepositioneerd. De basismotoren zijn de V6 CGI’s. Natuurlijk staat er ook weer een dikke V8 op het programma voor de CLS 500.

Kers op de taart is natuurlijk de AMG-versie, die zeker weten wordt voorzien van de nieuwe 5,5-liter biturbo. Verder zetten we in op een hybride-variant die de zelfde aandrijflijn krijgt als de S 400 Hybrid.

Concurrentie

Waar het huidige model de luxe had van een vrijwel leeg concurrentieveld, moet CLS nummer 2 beter zijn best doen om klanten te winnen. Zo staat Audi op het punt de A7 te onthullen en het moet vreemd lopen als BMW zijn Gran Coupé concept zomaar het museum inrolt.

Waarschijnlijk zien we daar in 2012 de productieversie van en die moet dan ook opboksen tegen de CLS. Het heeft even geduurd, maar de CLS vindt uiteindelijk navolging onder de Duitse concurrentie.