Renault brengt met de Wind een cabriolet in het A-segment. De prijzen van het nieuwe model zijn bekend.

De Renault Wind is vanaf augustus te bestellen voor een prijs vanaf 19.990 euro. Dat betreft de TCe 100 Dynamique met een 1,2-liter motor. Die is onder meer voorzien van 16 inch wielen, mistlampen aan de voorzijde, een lederen sportstuur en versnellingspookknop en een audiosysteem met radio/cd-speler.

Een stapje hoger op de ladder staat de Exception. Die is 1.500 euro duurder en heeft als extra’s onder meer 17 inch wielen, elektronisch geregelde airco, een regen- en lichtsensor en een Bluetooth- en USB-mogelijkheid.

Vanaf september is de Wind ook te koop met de 133 pk sterke 1,6-liter 16V uit de Twingo RS. Die heeft weer een meerprijs van 1.500 euro ten opzichte van de Exeption waarmee hij een prijskaartje heeft van 22.990 euro. De introductieuitvoering van de Wind heet SL Collection. Die kent een oplage van dertig stuks en is alleen te koop in zwart of wit.

Het dak is altijd in hoogglans zwart. De kappen van de buitenspiegels zijn verchroomd en verder is de SL Collection herkenbaar door zijn striping. De speciale Wind is ook nog voorzien van lederen bekleding, stoelverwarming en rode accenten in het interieur. De prijs bedraagt 22.990 euro.