Alpina heeft de nieuwe B5 Biturbo vorige week al in Engeland tijdens een evenement in Goodwood laten zien. Nu geven de Duitsers alle informatie vrij.

De Alpina B5 Biturbo is de zesde Alpina-variant op basis van de BMW 5-serie in 35 jaar. De nieuweling is voorzien van dezelfde 507 pk sterke V8 biturbo als de B7 biturbo – de 7-serie van Alpina.

De motor heeft een maximale trekkracht van 700 Nm. Daarmee sprint de auto in 4,7 seconden van 0 naar 100 km/u en de topsnelheid is 307 km/u.

Het verbruik blijft met 10,8 liter op 100 km aardig binnen de perken en de CO2-uitstoot is 252 gr/km. De motor is gekoppeld aan een achttraps ZF automaat en de auto weegt 1.920 kilo.

Bodykit

De bodykit is helemaal in de traditie van Alpina. Het uitlaatsysteem heeft vier eindpijpen die uitlopen in een bescheiden diffusor. Die kan ook worden weggelaten voor klanten die een trekhaak wensen onder hun Alpina.

Het aerodynamische pakket zit er niet voor niet: de opwaartse druk wordt er ten opzichte van de reguliere 5-serie aan de achterzijde met dertig procent mee gereduceerd. Aan de voorzijde is dat zelfs zestig procent.

Aan de binnenzijde is het stuur gehuld in Lavalina-leder en als vanouds zijn de instrumenten voorzien van een blauwe achtergrond. Het maagdenpalmhout voor het interieur wordt speciaal voor Alpina gekweekt aan de westkust van de VS.