Na de eerste informatie over de nieuwe CL-klasse van Mercedes-Benz hebben we nu de allereerste gegevens te pakken over de AMG-varianten.

Gewoontegetrouw komt de informatie over de AMG-modellen van Mercedes altijd eventjes na de presentatie van het reguliere model.

Met de ‘normale’ CL heeft u deze week al kunnen kennismaken. Nu is de eerste informatie opgedoken over de AMG-varianten.

Net als bij de vorige versie komen daar weer twee uitvoeringen van. De 63 AMG is de meest interessante omdat hij wordt voorzien van de nieuwe AMG-krachtbron.

Het gaat om de biturbo V8 met een vermogen van 544 pk en een maximaal koppel van 800 Nm. Prestaties en verbruikscijfers hebben we nog niet kunnen achterhalen.

Trekkracht

De CL 65 AMG is als vanouds voorzien van de 6,0-liter V12 met twee turbo’s. Die levert een vermogen van 630 pk en een bijkans ongelooflijke trekkracht van maximaal 1.000 Nm.

De AMG-versies hebben een wat dikker uiterlijk dan de reguliere CL en behalve de typeplaatjes zijn de 63 en de 65 van elkaar te onderscheiden door de wielen. De twaalfcilinder staat op 20 inch lichtmetaal en de 63 doet het met één maatje minder.