Wanneer een Chrysler ‘Hemi’ op de achterklep heeft staan, weet je dat het een auto is om rekening mee te houden. Maar die aanduiding raakt uit de gratie nu Chrysler op zoek is naar een nieuwe identiteit.

Chrysler wil niet langer ‘Hemi’ in de typeaanduiding verwerken. Dat meldt The Wall Street Journal. De kreet staat voor de machtige V8’s met hemisferische cilinderkoppen.

Ze staan bekend om hun indrukwekkende prestaties, maar zijn nog beroemder om hun navenante verbruik. Chrysler is druk bezig om aan te sluiten bij Fiat en zoekt naar een nieuwe identiteit.

Daar passen geen brandstofverslindende technieken meer bij. Dat betekent overigens niet dat de Hemi-motoren binnenkort verdwijnen uit Chryslers.

Zustermerken

Chrysler communiceert in het vervolg liever over cilinderuitschakeling en brandstofbesparende technologie, die overigens vaak bij Fiat vandaan zal komen. Denk aan start/stop-sytemen of de Multiair-techniek.

Chrysler blijft de Hemi-aanduiding wel gebruiken bij de zustermerken Dodge en Ram. “De eigenaren daarvan zijn nog de enigen die de Hemi-aanduiding met trots op hun achterklep hebben,” aldus een Amerikaanse dealer.