Wendelin Wiedeking blijkt moeilijk op te volgen te zijn. Nadat hij vorig jaar wegging werd Michael Macht de nieuwe baas bij Porsche. Nu al maakt hij weer plaats voor Matthias Müller, die bij VW afkomstig is.

Matthias Müller is de nieuwe baas bij Porsche. Het is de tweede wisseling in korte tijd. In juli vorig jaar  stapte Wendelin Wiedeking op. De overnameperikelen met Volkswagen kostten hem destijds de kop.

Daarna werd Michael Macht (49) de nieuwe baas bij Porsche. Dat was slechts van korte duur. Per 1 oktober wordt hij vervangen door Matthias Müller (57).

Hij is afkomstig bij de Volkswagen Group waar hij de leiding had over het productmanagement. De laatste drie jaar is hij bezig geweest met de modellijnen van de verschillende merken die onder de Volkswagenvlag vallen.

Volkswagen

Michael Macht verdwijnt van het Porsche-pluche naar een functie in de Raad van Bestuur van het Volkswagen concern. Daar wordt hij verantwoordelijk voor de productiedivisie van Volkswagen. In de praktijk wordt hij daarmee eindverantwoordelijk van alle fabrieken binnen de Volkswagen Group.