De Aston Martin V8 Vantage is in de basis al sportief genoeg, maar de liefhebbers van net dat beetje extra worden nu op hun wenken bediend met de N420.

De N420 is gebaseerd op de standaard V8 Vantage, die een 4,7-liter V8 met 420 pk onder de kap heeft. De speciale versie heeft een ‘Sport Pack’ onderstel en een nieuwe sportuitlaat.

Bovendien is de N420 27 kilogram lichter dan de standaardauto. De gewichtsbesparing is het resultaat van het gebruik van koolstofvezel.

Geoefende autospotters kunnen de auto herkennen aan speciale skirts, een diffusor en een splitter van koolstofvezel. Verder biedt Aston Martin tienspaaks lichtmetaal met matzwarte afwerking, matzwarte luchtroosters en ‘Graphitic’ afwerking voor de uitlaatpijp.

Optioneel zijn er de ‘Race Collection’ kleurenschema’s. Binnenin is er het ‘Iridium Pack’, dat bestaat uit een grafietkleurig instrumentarium, speciaal leder, een alcantara stuurwiel, koolstofvezel stoelen en speciale ‘N420’ emblemen.

De V8 Vantage is leverbaar als Coupé en als Roadster. Schakelen gaat via een handbak met zes versnellingen of een Sportshift automaat. De levering start in augustus. In Engeland kost de auto 96.995 pond, de Nederlandse prijs is nog niet bekend.