Vorige week kon u kennismaken met de weer iets verder geëvolueerde Mini, nu hebben we de prijzen voor u.

De basisversie is de Mini One Minimalist. Die kost 16.999 euro en heeft een 75 pk sterke benzinemotor onder de kap.

Ook de prijzen van de overige benzineversies blijven ongewijzigd. Door de lagere CO2-uitstoot zijn er bij de diesels wel prijswijzigingen. De Mini One D is er voor 21.855 euro, de Mini Cooper D kost nu 24.645 euro.

De achterlampunits bevatten voortaan standaard snelwerkende en heldere LED’s voor de achter- en remlichten. Dynamic Brake Lights zijn voortaan eveneens standaard: bij een noodstop gaan de remlichten automatisch knipperen om achterliggers te waarschuwen.

Alle Mini’s zijn verder onder meer voorzien van radio MINI CD met MP3 afspeelmogelijkheid en aux-aansluiting, elektrisch bediende ramen, centrale vergrendeling met afstandsbediening en een reeks veiligheidsvoorzieningen zoals zes airbags, ABS, DSC stabiliteitsregeling en CBC. Dit zogeheten ‘Cornering Brake Control’ vergroot de stabiliteit bij het remmen in bochten.

Primeur

Mini heeft naar eigen zeggen een primeur in het compacte segment met de (optionele) Adaptive Headlights. Met deze xenon-verlichting draaien de koplampen – afhankelijk van de rijsnelheid en de beweging van het stuurwiel – met de bocht mee, zodat de bestuurder een beter zicht op de weg krijgt.

Gebruikers van een iPhone kunnen zich desgewenst toegang verschaffen tot Mini Connected. Deze dienst biedt onder meer als eerste ter wereld webradio in de auto, Google-informatieservices en de ontvangst van RSS-feeds.

Twitter

Ook berichten van Facebook en Twitter kunnen op het beeldscherm getoond worden, waarna de gebruiker zelf gestandaardiseerde tekstberichten kan terugsturen.