Kleine auto’s zijn hot, dus Smart vindt het een goede zaak om de aandacht voor de Fortwo vast te houden met een kleine opfrisbeurt.

De vernieuwde Smart Fortwo profiteert van enkele uiterlijke wijzigingen. Zo staat dagrijverlichting nu op de optielijst, en is er nieuw lichtmetaal met een diameter van 15 inch leverbaar.

Er is één nieuwe, matgroene lakkleur. De veiligheidscel kan voortaan in wit worden uitgevoerd, compleet met bijpassende buitenspiegelkappen en een grille.

Ook de interieurontwerpers werden aan het werk gezet om het binnenste van de Fortwo naar een hoger plan te tillen. Het dashboard is opnieuw ontworpen, zodat er plaats is voor een 16,5-inch monitor voor het optionele infotainment.

Dat bestaat uit USB- en AUX-ingangen, een interface voor de iPod en een audiosysteem met acht 40W speakers. Een nieuw stuurwiel, een andere middenarmsteun en LED-interieurverlichting maken het pakket innerlijke wijzigingen compleet.

Vermogen

De 1,0-liter driecilinder heeft een softwareupdate gekregen. Het vermogen van beide versies bleef gelijk (61 en 71 pk), maar het verbruik daalt naar 4,1 liter per 100 km (1 op 24,5). Dat betekent een CO2-uitstoot van 97 gram per kilometer. Het vermogen van de Brabus stijgt van 98 naar 101 pk.

De opgefriste Smart Fortwo maakt in oktober z’n publieksdebuut op de Autosalon van Parijs. Niet lang daarna verschijnt de auto bij de dealers. In 2013 verschijnt een geheel nieuw model, dat z’n techniek zal delen met een kleine van Renault-Nissan.