AMSTERDAM - Van de 75 Jaguar XKR 75 Limited Editions die worden gemaakt, komen er vijf naar Nederland. Jaguar geeft alvast een prijsindicatie.

De naam zegt het al een beetje: van de Jaguar XKR 75 Limited Edition worden slechts 75 exemplaren vervaardigd. Daarvan komen er vijf naar Nederland en daarvoor geeft de importeur een indicatieve prijs op van 179.810 euro. De productie start in september.

De Special Edition heeft de 5,0-liter V8 Supercharged met een vermogen van 530 pk – twintig meer dan het reguliere model. Het maximale koppel groeit van 625 tot 655 Nm.

De topsnelheid is begrensd op 280 km/u en de sprint van 0 naar 100 km/u gaat in 4,4 seconden. De serie-XKR doet dat in 4,6 seconden.

Remklauwen

De Special Edition wordt vervaardigd in het kader van het 75-jarig bestaan van Jaguar en is altijd uitgevoerd in de nieuwe kleur Stratus Grey. Verder is hij herkenbaar door zijn rode remklauwen en donkergekleurde 20 inch Vortex-wielen.

Verder is de auto voorzien van een ‘body graphic’. Verder is de auto voorzien van een aerodynamic pack dat onder meer bestaat uit een splitter aan de voorzijde, zijskirts, een diffusor en een grotere achterspoiler. Verder zorgt een aangepast uitlaatsysteem voor een bijpassend geluid.