Geen LRX, maar Evoque. Zo gaat de nieuwe, compacte Range Rover heten. Gisteravond onthulde Land Rover de auto tijdens het veertigjarig jubileum en konden ’stijliconen’ zoals Victoria Beckham alvast kennismaken met de auto.

Land Rover heeft de eerste (summiere) informatie vrijgegeven. De Evoque is de zuinigste Land Rover ooit. De auto komt beschikbaar met voorwielaandrijving en vierwielaandrijving. De zuinigste versie heeft een CO2-uitstoot van minder dan 130 g/km. Ook komt er een hybride Range Rover Evoque.

Phil Popham, managing director van Land Rover: “De compleet nieuwe Range Rover Evoque is een belangrijke stap voor een succesvolle toekomst én groei van het merk. Klanten kunnen er op vertrouwen dat het nieuwe model al even ‘premium’, luxueus en speciaal zal zijn als de andere Range Rover modellen. Zijn sportieve design en unieke kwaliteiten brengen het merk onder de aandacht van een nieuwe groep klanten, die misschien niet eerder een Range Rover model hebben overwogen.”

De auto beleeft z’n publieksdebuut op de Autosalon van Parijs, die op 30 september z’n deuren opent. Dan volgt ook de uitgebreide technische informatie. De Range Rover Evoque komt in de zomer van 2011 op de markt. Land Rover gaat de auto in 160 landen verkopen. Door de productie van de Evoque komen er 1.000 nieuwe banen bij in de fabriek in het Engelse Halewood.