Designer Niklas Palm presenteerde onlangs een nieuwe concept car, bedoeld voor Volkswagen. De Terrafine zou het probleem oplossen dat terreinwagens schade toedoen aan het natuurlandschap.

Afbeeldingen tonen een vloeiende vorm en een hoge wielophanging, waarmee de Terrafine geen rotsen, planten en zandgrond zou aantasten.

Dit in tegenstelling tot een traditionele terreinwagen, die bij het beklimmen van een heuvel met de bodem over gesteente schaaft en zichzelf ietwat ingraaft.

Verstelbare hoogte

Ook belangrijk is dat de hoogte van de Terrafine volgens Palm verstelbaar is. Daardoor kan de bodem van de auto bij extra ruig landschap toch gesteente ontwijken en beschikt de rijder over een beter uitzicht.

Verder zou het ontbreken van wielranden en een dak de Terrafine relatief licht maken, waardoor er minder snel sporen op het grondoppervlak wordt achtergelaten. Palm zegt dat een rit met de Terrafine aanvoelt alsof iemand over water rijdt.

Kritiekpunt

Een ander kritiekpunt op de conventionele terreinwagen is diens vervuilende karakter. Palm stelt daarom voor om de Terrafine volledig elektrisch te laten rijden.

De Zweedse designer, studerend aan het prestigieuze Umeå Institute, vond zijn inspiratie voor het ontwerp in boten van Chris Craft en de Amerikaanse oostkust.