AMSTERDAM - De Nordschleife kon gisteren een buitengewoon chique gezelschap verwelkomen. Naast de Pagani Zonda R maakt de ook de Aston Martin One-77 voor het eerst z’n opwachting in de ‘Groene Hel’.

De One-77 van Aston Martin heeft een koolstofvezel chassis, handgeklopte aluminium carrosseriepanelen en een door Cosworth behandelde 7,0-liter V12. Die heeft een vermogen van meer dan 700 pk. Op een testbaan in Italië bereikte de Aston Martin One-77 eerder al een snelheid van 355 km/h.

Een snelle tijd op de Ring, waar Aston Martin goede 24-uursraceresultaten heeft geboekt, zou natuurlijk een mooie imagoboost zijn voor de super-Aston. Aston Martin heeft nog niet naar buiten gebracht hoe snel de auto precies was tijdens zijn testsessie op de Nordschleife.

Het contact met de potentiële kopers, loopt direct via de fabriek, waar de gehele auto op wens wordt samengesteld. Daarbij gaat het niet alleen over opties, kleur en bekleding. Ook de afstemming van het onderstel kan door de klant zelf worden gekozen.

Aston Martin start naar verwachting aan het einde van het jaar met de productie van de One-77. Van de auto, die in Groot-Brittannië een prijs heeft van 1.351.250 pond (1.540.197 euro) wordt in een oplage van 77 exemplaren gemaakt. Inmiddels heeft het Engelse merk al meer dan 50 orders binnen.