De laatste jaren was Corvette in Europa een merknaam geworden. Dat gaat weer veranderen. Binnenkort wordt de All American sportscar weer als Chevrolet Corvette verkocht.

Voor de Europese markt is enige jaren geleden besloten om bij de Corvette de merknaam Chevrolet te laten vallen. Daardoor hoefde de sportauto de showroom niet te delen met auto’s als de Matiz, Nubira en de Leganza maar kon hij de showroom delen met Hummers en Cadillacs.

Binnenkort komt de Chevrolet Camaro naar Europa toe. De gelegenheid wordt aangegrepen om Corvette zijn merknaam weer terug te geven. “Dat is het overtuigendste bewijs van het vertrouwen dat GM in het merk Chevrolet heeft en de kant die het opgaat in Europa,” aldus een woordvoerder van het merk in Engeland. Vandaag de dag heten de broertjes en zusjes van de Corvette namelijk Spark, Cruze en Captiva.

De komende jaren moet Chevrolet het nog doen met de C6 in al zijn verschijningsvormen. Op z’n vroegst in 2012 is het de beurt aan de Corvette C7. Daarvoor wordt een nieuwe generatie ‘small bock’ V8 ontwikkeld met een cilinderinhoud van 5,5-liter; flink minder dan de 6,2- en 7,0-liter van de huidige modellen.

Het vermogen van de motor is naar verwachting 440 pk en er zullen verbruiksvriendelijke technieken als directe brandstofinjectie worden gepresenteerd. Amerikaanse media weten te melden dat de eerste prototypes van de nieuwe krachtbron al proefdraaien op testbanken in Detroit.