De nieuwe baas bij Alfa Romeo heeft ambitieuze plannen. Over vier jaar moeten er een half miljoen Alfa’s per jaar worden gebouwd.

Harald Wester is de nieuwe baas bij Alfa Romeo. In de tijd die hij over heeft, doet hij er overigens ook nog even Maserati en Abarth bij. Hij heeft ambitieuze plannen met de eeuwling. In 2014 moeten namelijk 500.000 Alfa’s per jaar de fabriekpoorten verlaten. Dat betekent dat er nog een hoop werk te doen is, want vorig jaar haalde Alfa Romeo met de hakken over de sloot een productie van 100.000 stuks.

“We hebben in het verleden soortgelijke beloftes gedaan. Maar dit keer zijn we in de juiste omstandigheden, hebben we de juiste samenwerkingen en komen er goede producten aan,” beweert Wester. In elk geval staan er in de komende vier jaar zes nieuwe modellen op stapel. De eerste is de vijfdeurs Mito. Dan volgen de Giulia en de Giulia Sportwagon die de 159 opvolgen. Vervolgens komt er een nieuwe Spider en volgen er een middelgrote en een fullsize SUV. Met die twee laatste modellen wil Alfa Romeo zichzelf vooral in Amerika op de kaart zetten.