De Lamborghini Gallardo moet nog een tijdje mee, dus het Italiaanse merk probeert met diverse speciale versies de aandacht van de rijken der aarde vast te houden. Een Valentino Balboni Spider was er nog niet, maar het lijkt er op dat daar spoedig verandering in komt.

Deze spionagefoto’s zijn daar het bewijs van. De oranje kleur van het prototype hint naar de identiteit van de auto: ook de Valentino Balboni Coupé had deze kleur. De LP550-2 Valentino Balboni neemt een speciale plaats in het gamma van Lamborghini in, omdat het de enige straat-Gallardo met achterwielaandrijving is.

De naam van de auto geeft al weer dat het vermogen van de Balboni 550 pk is, opvallend genoeg 10 pk minder dan de gewone Gallardo mobiliseert. Van de Balboni Coupé werden 250 exemplaren geproduceerd, van de Spider-versie verwachten we ten hoogste eenzelfde aantal.

De handgeschakelde Gallardo LP550-2 Valentino Balboni Coupé kostte in ons land 274.892 euro. Dat was ongeveer 30.000 euro meer dan de LP560-4. Zodoende gokken we voor de Balboni Spider op een Nederlandse prijs van rond de drie ton.