GMC toonde aan het begin van het jaar de Granite concept car. Daarvan is nu bevestigd dat hij werkelijk in productie gaat.

GMC is één van de overlevende merken na het faillissement van General Motors. In de VS staat het vooral bekend als bouwer van grote trucks, SUV’s en bedrijfsauto’s. Maar ook GMC moet mee in de moderne tijd en dat betekent dat er een kleine auto komt. Aan het begin van het jaar werd deze Granite Concept getoond. Hij is een on-Amerikaanse vier meter lang, waarmee hij in Europa in het B-segment zou vallen. De productieversie van deze auto wordt de kleinste GMC ooit.

“We noemen deze auto een Urban Utility Vehicle. Het doel is om te ontdekken wat de merknaam GMC voor een nieuwe generatie kopers kan betekenen.” Ook de motor is een on-Amerikaanse turbogeblazen 1,4-liter viercilinder. Waarschijnlijk krijgt de productieversie soortgelijke kleine motoren. “Ga er vanuit dat de heftigste details van de concept car de productieversie niet gaan halen, maar de algemene vorm blijft intact,” belooft GMC.