Je hoort er in het B-segment niet meer bij als je geen versie in je gamma hebt met ultralage uitstoot. Ook Opel krijgt nu een Corsa in het gamma waarvoor geen wegenbelasting hoeft te worden betaald.

Het gaat om de 1.3 CDTI Ecoflex, die nu een CO2-uitstoot van 95 gram per kilometer heeft en daarom ook in de gunstigste categorie voor bijtelling valt.

De viercilinder turbodiesel levert in de nieuwe versie gewoon weer 95 pk en 190 Nm. Het gemiddeld verbruik is 1 op 28.

Het concurrentieveld van wegenbelastingvrije B-segment diesels bestaat inmiddels uit de Fiat Grande Punto Multijet, Fiat Punto Evo Multijet, Volkswagen Polo Bluemotion, Seat Ibiza Ecomotive, de Skoda Fabia Greenline en dus deze Corsa. De Fiats hebben ook een viercilinder onder de kap, de producten van de Volkswagen groep moeten het met een driepitter doen.

Ecoflex

Opel zet de Corsa 1.3 CDTI Ecoflex gunstig in de markt. De prijs is –mede dankzij het wegvallen van bpm- 14.595 euro. De Fiat Punto Evo en de Seat Ibiza Ecomotive kosten 15.395 euro, de Skoda Fabia Greenline Combi is er voor 15.990 euro en de Volkswagen Polo Bluemotion krijgt u voor 16.250 mee.