In Nederland is het nog oorverdovend stil rond de komst van de nieuwe Lada Priora, die de 110-serie opvolgt. In Duitsland is men al bezig met de komst van de stationwagen.

In Nederland moeten de eerste vier- en vijfdeurs Lada Priora nog op de markt komen. In Duitsland pakt de importeur het wat voortvarender aan en wordt de stationwagen al op de weg gezet. Officieel is de typeaanduiding van deze auto 2171 en in Duitsland kent –ie een vanafprijs van 9.990 euro. Bij ons zijn de prijzen van de Priora nog immer onbekend.

De Priora is voorzien van een 98 pk sterke 1,6-liter motor. Daarmee haalt de auto een topsnelheid van 183 km/u en wordt een verbruik gescoord van 6,3 liter op 100 km. De stationwagen stouwt 444 liter bagage. Wanneer de achterbank wordt neergeklapt is dat 1.370 liter.

De Duitse importeur levert de auto standaard met ABS,twee airbags, lichtmetalen wielen, dakrailing, centrale deurvergrendeling en metallic lak. Op de optielijst staan klimaatregeling een trekhaak, standverwarming en een LPG-installatie.