Tesla is begonnen met het uitgeven van aandelen. Die zijn boven de verwachte prijs verkocht.

Al het gehele bestaan is Telsa verliesgevend. Inmiddels moet worden gezocht naar een nieuwe bron van inkomsten en is besloten om aandelen in het bedrijf uit te geven. Met de beursgang van Tesla is het voor het eerst sinds 1956 dat er een Amerikaanse autofabrikant naar de beurs ging. In dat jaar gaf Ford voor het eerst aandelen uit.

Aanvankelijk werd een aandeel Tesla ingezet op veertien tot zestien dollar. De eerste exemplaren zijn echter uitgegeven voor zeventien dollar. In totaal zijn 13,3 miljoen stuks uitgegeven en dat komt op een totaaltje van 226 miljoen dollar. Tesla verwacht nog twee jaar verliesgevend te zijn. In die tijd wordt de Model S ontwikkeld. Dat moet de ‘cashcow’ worden van het bedrijf. Van de elektrische sedan, die iets meer dan de helft kost van de Roadster, moeten 20.000 stuks per jaar worden gebouwd.

Eerder ontving Tesla een lening van het Amerikaanse Ministerie van Industrie van 465 miljoen dollar. Dat is in het kader van de plannen van president Obama om in 2015 een miljoen elektrische en hybride auto’s op de weg te hebben in de VS. Verder heeft oprichter Elon Musk 70 miljoen dollar eigen geld in zijn merk zitten.