Al sinds de komst van de Jaguar XF wordt er gespeculeerd over nieuwe carrosserievarianten. Er schijnen een stationwagen en een coupé op komst te zijn.

Bij Jaguar waait er sinds de overname door Tata een nieuwe wind.

Eén van de voordelen van de nieuwe Indiase eigenaar is dat er voldoende kapitaal is om nieuwe modellen te ontwikkelen. Daarbij steken ook de geruchten over familieuitbreiding bij de Jaguar XF weer de kop op.

Onze collega’s van het Engelse AutoExpress melden dat er bij de hoofdkwartieren van Jaguar een prototype rondrijdt van de XF Estate.

Duitse concurrentie

Een foto van de auto is er echter nog niet. Verder zouden er plannen zijn om een coupévariant uit te brengen. Daarvoor is Jaguar gesterkt door het succes van bijvoorbeeld de Audi A5 en de Mercedes E-klasse Coupé. De Engelsen hebben zich ten doel gesteld in de toekomst heviger te gaan concurreren met de Duitse concurrentie.

De nieuwe varianten zullen zijn voorzien van de 3,0-liter dieselmotoren en de V8 – met of zonder supercharger.

Belangrijke markt

Volgens AutoExpress zou de XF Estate in het begin van 2011 worden getoond. Wij kunnen ons zomaar voorstellen dat de coupé voorrang krijgt.

De VS is immers een belangrijke markt voor Jaguar en daar spelen stationwagens geen rol van betekenis. Een coupévariant zou strategisch dus een interessantere zet zijn.