De Volkswagen Jetta wordt dinsdag onthuld. Dit zijn de eerste beelden die op het internet beland zijn.

De nieuwe Volkswagen Jetta debuteert op de Amerikaanse markt en wordt net als het huidige model in Mexico geproduceerd. Toch is er een groot verschil met de Jetta zoals we die nu kennen.

De nieuwe Jetta deelt minder techniek met de Golf en gaat meer zijn eigen weg binnen het VW-gamma. Met de Jetta mikt Volkswagen vooral op de Amerikaanse markt. Overigens komt er boven de nieuwe Jetta nog een grotere sedan, de auto die nu nog als New Midsize Sedan bekendstaat. Die is puur voor Noord-Amerika onwikkeld, de nieuwe Jetta komt ook onze kant op.

Coupé

De compacte coupé van Volkswagen die begin dit jaar op Detroit stond, was feitelijk al een tweedeurs Jetta. Als de nieuwe Jetta in 2011 in de Nederlandse showrooms belandt, bestaat het motorengamma vermoedelijk uit een 105 pk sterk 1.2 TSI, een 1.4 TSI met 122 pk en 160 pk en de 1.6 TDI en 2.0 TDI komen zeer waarschijnlijk ook in actie.

Met een lengte van 4,64 eenhoogte van 1,45 meter en een breedte van 1,78 meter is hij forser dan de huidige Jetta. Officiële informatie volgt snel.