Saab-baas Victor Muller denkt het zijne over de deal tussen Volvo en Geely. Verder is er bij Saab contact met BMW over de levering van motoren en techniek voor de 9-1.

Victor Muller geeft in een interview met Just Auto aan dat het hem iets té stil is bij Geely en Volvo.

De overname van Volvo door de Chinezen is volgens hem nog lang niet rond en er moeten nog vele hobbels worden genomen voordat het zo ver is.

Volgens Muller wordt Volvo zwakker in deze tijd van onduidelijkheid. Mocht de overname tot stand komen, dan zal dat volgens hem niet veel beter worden.

50-50

“Ik denk dat de kans dat de overname gaat lukken 50-50 is, maar de tijd is snel aan het verstrijken. En wat gebeurt er in de toekomst als Volvo Chinees eigendom wordt?"

"We hebben twee autofabrikanten in Zweden nodig om een toeleverancier als Autoliv op de been te houden. Saab en Volvo passen goed naast elkaar – ze bijten elkaar niet.”

Gesprekken

Het Zweedse Dagens Industri meldt verder dat Saab gesprekken met BMW zou voeren over samenwerking bij de ontwikkeling van de 9-1, het kleine model dat voor later dit decennium op de kalender staat.

Die auto zou de motoren van de Mini gaan gebruiken. Verder wordt er in Zweden gemeld dat er plannen zijn een motor van BMW te betrekken voor de 9-4X, de SUV die in 2011 op de markt komt.