Het terugroepspook waart ook rond bij Chrysler. Om verschillende redenen worden bijna 700.000 terug naar de dealer voor aanpassingen.

Chrysler roept bijna 700.000 auto’s terug. Daarvoor zijn verschillende redenen. Bij de Jeep Wrangler zijn de problemen het ernstigst.

Bij die auto kan remvloeistof lekken waardoor de remkracht gedeeltelijk kan wegvallen. In totaal worden 365.000 Wrangelers teruggehaald van de bouwjaren 2006 tot 2010. In Nederland betreft het driehonderd exemplaren.

Bij de Chrysler Town & Country en het zustermodel de Dodge Grand Caravan kan er door een verkeerd gemonteerde kabelboom kortsluiting ontstaan bij de schuifdeur. Dat kan in het ergste geval leiden tot brand.

Basis

In Europa wordt deze auto als Chrysler Voyager verkocht en de bovendien bestaat op basis van dit model ook de Volkswagen Routan. Het schuifdeuren-probleem betreft 319.000 auto’s waarvan er driehonderd in Nederland rondrijden.  

Tot slot blijkt dat de Dodge Caliber en de Jeep Compass het zelfde type gaspedaal gebruikt als de problematische Toyota’s. Daarom worden 35.000 exemplaren preventief teruggehaald. Chrysler Nederland vertelt dat door dit probleem bij ons dertig auto’s worden teruggehaald.

De fabrikant meldt dat al deze problemen tot op heden nog niet tot ongelukken hebben geleid en benadrukt dat er geen direct gevaar dreigt. “In het onwaarschijnlijke geval dat er een gaspedaal blijft hangen, kan er gewoon worden geremd waardoor het gas wordt gesmoord.”