De overname van het SsangYong is in volle gang. Ook Renault-Nissan heeft via zijn Koreaanse dochter Samsung interesse in het merk.

Renault-Nissan heeft via de Koreaanse dochter Samsung een intentieverklaring naar buiten gebracht over de overname van SsangYong.

Eerder toonde het Indiase Mahindra interesse in het merk. Daarnaast geeft SsangYong aan dat er nog een handvol geïnteresseerden is. Welke bedrijven dat zijn, wordt echter niet gezegd.

Na het bijna-faillissement van vorig jaar zoekt het bedrijf een nieuwe eigenaar. Voordat SsangYong in de problemen raakte, was het een merk van het Chinese SAIC-concern.

Aandelen

Inmiddels heeft dat bedrijf nog maar een beperkt aantal aandelen in handen. Na de problemen van vorig jaar, zijn de geldstromen van het merk door de Koreaanse overheid beheerd.

Sinds december 2009 wordt SsangYong op last van de rechter geherstructureerd. Op deze manier is het mogelijk om het merk gemakkelijk te verkopen. De waarde van SsangYong wordt geschat op 300 tot 500 miljoen dollar.