Hoewel vierwielaandrijving al standaard in het Subaru-DNA zit, brengen de Japanners toch nog de Impreza XV op de markt. Die benadrukt met zijn krijgshaftige uiterlijk nog eens extra dat deze auto ook zonder asfalt zijn mannetje staat.

In juli zet Subaru de Impreza XV bij de Nederlandse dealers. Die onderscheidt zich van de andere Impreza’s door zijn crossover-achtige uiterlijk.

De prijzen van de nieuwe variant zijn gelijk aan die van de Sport-versies. De 2.0R kost dus 27.995 euro en de automaat is 29.995 euro. De dieselversie staat voor 33.995 euro in de prijslijst.

Crossover-karakter

De aanduiding XV staat voor ‘Cross Vehicle’ waarmee het crossover-karakter wordt aangestipt. Voor dit model is de vering iets stijver afgesteld.

Het uiterlijk is onder meer herkenbaar door een speciale voor- en achterbumper, matzwarte wielkastverbreders, speciale 16 inch wielen en dakrails en een achterspoiler. Kopers kunnen kiezen voor de kleuren zwart, donkergrijs en wit.

In het interieur is de kleurstelling altijd zwart/bruin. Verder is er een audio-installatie met tien speakers aan boord en een USB-aansluiting. Verder is het interieur aangekleed met een lederen stuurwiel en pookknop en extra opbergruimte tussen de voorstoelen.